24. syyskuuta 2016

Kämmekkäitä jämälangoista

Olen yrittänyt keksiä käyttöä langanjämille, joita tuntuu riittävän. Tällä kertaa neuloin kämmekkäät kaikille perheen naisille. Langoiksi valikoitui vähän hienompia lankoja, joissa oli kimalletta ja kauniita värejä.

Ensimmäiset kämmekkäät sai kuopus, niihin neuloin kirjoneuletta. Siksak-kuvion malli löytyy esimerkiksi kirjasta Sukupolvien silmukat. Olen neulonut myös yhdet lapaset tällä samalla kuviolla. Kirjava lanka on Cascade Heritage Silk Paints -lankaa, josta olen joskus neulonut itselleni huivin. Tuo huivi on edelleen yksi lempihuiveistani, siinä on kauniit värit ja se on ihanan tuntuinen. Kämmekkäiden valkoinen lanka on Roosa nauha -lankaa. Ranteeseen, kämmekkäiden yläosaan ja peukaloon neuloin joustinneuletta.



Esikoisen kämmekkäät neuloin langasta, josta muodostuu valkoisia ja hopeisia raitoja. Langan merkkiä en muista, ostin sitä joskus tyttöjen iloksi Tokmannilta muutaman kerän eri väreissä. Näihin kämmekkäisiin neuloin samanlaiset joustinneuleosuudet, mutta kirjoneuleen sijaan neuloin selkäpuolelle palmikkojoustinta, joka jatkuu suoraan ranteen joustinneuleesta. Kämmenpuoli on sileää neuletta.

Nämä kämmekkäät sopivatkin hyvin yhteen myssyn kanssa, jonka olen neulonut jo pari vuotta sitten. Pinkki lanka on samaa kuin kämmekkäissä, mutta erivärisenä.





Itselleni neuloin kämmekkäät langasta, joka jäi viime vuonna neulomastani Annis-huivista. Nyt kelpaa talvella hienostella. Langan ostin viime vuonna Kädentaitomessuilta, se on Handun merinosukkalankaa, jossa on mukana kimalletta. Kimalle näkyy luonnossa paremmin kuin kuvissa. Kämmekkäiden malli on Fishtail wristwarmers. Ranteet neuloin lyhyemmiksi kuin ohjeessa, sillä arvelin ettei lanka riittäisi pidempiin. Näistä tuli kyllä ihanat.




 

2 kommenttia:

  1. Kyllä on komeita töitä. Ihania nuo langat, kivasti kimaltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaikenlaisia lankoja sitä on kummasti kertynyt.

      Poista